Din webbläsare Internet Explorer är gammal, osäker och stöds inte längre, vi rekommenderar att du byter webbläsare.

Byt till Chrome, Firefox eller Edge för en bättre upplevelse.

Luxator® P-Serien

En ny generation av extraktionsinstrument från


Maximal känsla, sikt och precision.

Den nya Luxator P-serien har en mycket användarvänlig design. Penngreppet ger ökad känsla, en viktig funktion eftersom dessa nya instrument är både tunnare och vassare än de ursprungliga Luxator-instrumenten. Minimal ansträngning krävs för att dessa instrument ska komma ned i periodontalspaltan och kapa periodontalligamenten, vilket möjliggör mindre traumatiska extraktioner med minimal benförlust.

Tillgänglig i våra mest populära former.

Instrumenten i Luxator®P-serien finns i fyra populära Luxator-bladformer: rak, inverterad böjd, kontravinklad och dubbelsidig. De kan köpas separat eller som ett kit. Den titanbelagda spetsen ger 43% mindre friktion än konventionellastålinstrument, vilket säkerställer bättre åtkomst för att mer effektivt kapa periodontalligamenten.

Atraumatiska extraktioner med minimal benförlust.

Bladen på dessa instrument är förstärkta med en titanitratbeläggning, men de bör endast användas för att skära det parodontala ligamentet och aldrig för att lyfta eller hävla ut tanden. Luxator® är ett registrerat varumärke som ägs av Directa AB. Alla Luxator®-instrument tillverkas i Sverige av Directa.

Beställ Luxator P här!


Dr. Manouchehr Kiaei

”Den nya Luxator P-serien luxerar tanden med en överraskande lätthet. De gör det möjligt att extrahera en tand eller en rot med minimal skada på den omgivande vävnaden. Den skarpa kanten skär försiktigt in i parodontalligamentet och pengreppet minimerar risken för att slinta och skada den intilliggande vävnaden. "

Dr. Kiaei driver en privatklinik i Stockholm.