Din webbläsare Internet Explorer är gammal, osäker och stöds inte längre, vi rekommenderar att du byter webbläsare.

Byt till Chrome, Firefox eller Edge för en bättre upplevelse.

Kampanj på utvalda e.max discar


IPS e.max ZirCAD

IPS e.max ZirCAD är en innovativ och mångsidig zirkonia. IPS e.max ZirCAD är ditt materialval när du efterfrågar hög mekanisk styrka, minimal tjocklek på restaurationen, imponerande estetik och biokompatibilitet. IPS e.max ZirCAD kombinerar alla dessa egenskaper och sätter en ny standard. Restaurationer med en betydligt reducerad tjocklek på objektet kan framställas eftersom materialet både har en hög styrka på mellan 850 to 1,200 MPa1, och hög draghållfasthet. Du behöver inte kompromissa med translucensen.

En finjusterad balans mellan på objektets tjocklek och optimal translucens gör att framställningen av restaurationerna både bevarar tandsubstans och är naturtrogna.

IPS e.max ZirCAD Prime

IPS e.max ZirCAD Prime omdefinierar helkeramer

Det revolutionerande materialet säkerställer exceptionell kvalitet och estetik. Detta är möjligt tack vare Gradient Technology - en ny, innovativ tillverkningsteknik som används under framställningen av materialen. Tack vare materialets höga styrka (biaxial böjhållfasthet: 1200 MPa) passar IPS e.max ZirCAD Prim för framställning av alla typer av restaurationer - från enstaka kronor till 14-ledsbroar.

Det utmärkta utseendet på IPS e.max ZirCAD Prime bygger på en naturlig kontinuerlig och smidig övergång av färg och translucens. Material är lämpligt för alla tillverkningstekniker och ger stor flexibilitet.

Som ”One-disc Solution”ger IPS e.max ZirCAD Prime-produkterna förstklassiga resultat och samtidigt optimeras effektiviteten och lönsamheten på tandteknikerlaboratoriet. IPS e.max ZirCAD Prime finns tillgänglig i diskar med en diameter 98.5 mm i 16 A–D färger och 4 BL färger.

 • Indikationer:
 • Hel-konturerade kronor
 • Hel-konturerade 3-ledsbroar
 • Hel-konturerade 4-ledsbroar till flerleds-broar med max 2 pontics
 • Kronhättor
 • Broskelett för 3-led till flerleds-broar med max 2 pontics

IPS e.max ZirCAD MT Multi

IPS e.max ZirCAD MT Multi är framtaget för anteriora och posteriora området. En optimerad blandning av råa material ger materialet förbättrade mekaniska egenskaper (850 MPa1). Progressionen av färg och translucens maximerar utseendet på de monolitiska kronorna och broarna utan att applicering av karaktäriseringar behövs. På så sätt optimeras effektiviteten på det tandtekniska laboratoriet. Att återskapa tandens färg är enkelt genom de polykromatiska diskarna i A-D färger. Vid behov kan restaurationerna individualiseras med hjälp av staining eller cut-back teknik. IPS e.max ZirCAD MT Multi finns tillgänglig som disk med en diameter på 98,5 mm och som block i olika storlekar.

Indikationer

 • Monolitiska kronor
 • Monolitiska treledsbroar
 • Implantat-stödda superstrukturer


IPS e.max ZirCAD MT

IPS e.max ZirCAD MT är produktportföljens kreativa del. Materialet kombinerar mekanisk stabilitet (850 MPa1) med imponerande estetetiska egenskaper, det här är ett resultat av blandningen av råmaterial. Det ger en variation av framställningsalternativ och en hög grad av flexibilitet. A-D färgsystem ger en effektiv framställning av estetiska monolitiska eller skiktade restaurationer. A–D Colouring och Effect Colouring Liquids är designade för maximal anpassning innan sintring. IPS e.max ZirCAD MT finns tillgänglig som disk med en diameter på 98.5 mm.

IPS e.max ZirCAD LT

IPS e.max ZirCAD LT är allroundmaterialet i portföljen. I materialet kombineras hög mekanisk stabilitet (1,200 MPa2) med tilltalande estetik. Dessa egenskaper gör IPS e.max ZirCAD LT lämpligt att använda till framställning av minimalt invasiva single-tands restaurationer och stabila skelettstrukturer i flera led. Implantat-understödda suprastrukturer kompletterar sortimentet. Restaurationerna kan framställas med flera olika tekniker: monolitisk metod, infiltration, partialfasad och helfasad. IPS e.max ZirCAD LT finns tillgänglig som disk med en diameter på 98,5 mm och som block i olika storlekar.

Indikationer

 • Kronhättor
 • 3-leds eller flerledbroar och broskelett med max. 2 pontics
 • Hel-konturerade kronor
 • Hel-konturerade 3-ledsbroar
 • Hel-konturerade 4-leds eller flerledsbroar med max. 2 pontics

IPS e.max ZirCAD MO

IPS e.max ZirCAD MO har utvecklats för applicering enligt den klassiska fasadtekniken. Även missfärgade preparationer och metallpelare kan täckas effektivt tack vare materialets förhöjda opacitet. Det gör det möjligt att framställa individuella, högestetiska restaurationer. IPS e.max ZirCAD MO finns tillgänglig som disk med en diameter på 98,5 mm och som block i olika storlekar.


Indikationer

 • Kronhättor
 • 3-leds eller flerledbroar och broskelett med max. 2 pontics

De innovativa och moderna PrograMill fräsmaskinerna för våt och torr-fräsning är helt skräddarsydda för IPS e.max materialutbud. De 5-axliga maskinerna gör det möjligt att framställa IPS e.max ZirCAD och IPS e.max CAD restaurationer som karaktäriseras av precision, passform och effektivitet, tack vare materialdata som lagras i maskinerna, samt de materialoptimerade frässtrategierna.


Programat S1 1600 är en lättvikts, kompakt sintringsugn, som erbjuder ett snabbsintringsprogram. Alla IPS e.max ZirCAD restaurationer som har frästs under dagen, kan sintras över natten i Programat S1 1600 med ett övernatts-program. Om restaurationen behöver bli klar snabbt, finns ett snabbsintringsprogram tillgängligt3-leds eller r multiple unit bridge frameworks with max. 2 pontics


Fördelar

 • Hög styrka och brotthållfasthet tillåter tunn väggtjocklek – för ännu mindre invasiva preparationer än tidigare
 • Bästa estetik även när monolitiska restaurationer framställs (IPS e.max ZirCAD Prime) tack vare den fortgående och övergångsfria progressionen av färg och translucens
 • Optimerad rå materialblandning som förbättrar bärkraften
 • Individuell frihet tack vare mångsidiga behandlingsalternativ

Logga in i webbutiken och beställ här artnr 206640 - 206699