Din webbläsare Internet Explorer är gammal, osäker och stöds inte längre, vi rekommenderar att du byter webbläsare.

Byt till Chrome, Firefox eller Edge för en bättre upplevelse.

Fuktisar som skyddar både tänder och munSALIVSTIMULERANDE SUGTABLETTER


Känns det som en öken i munnen? Sitter tungan fast i gommen? Har du ett grustag under läppen? Smakar det illa i munnen?

Du är inte ensam!

Allt fler får problem med muntorrhet. Åkomman gör det svårt att fungera normalt, sova, äta och svälja mat. Dessutom ökar risken för bakterier, plack, svampinfektioner och karies. Alla kan drabbas av muntorrhet, det kan orsakas av flera anledningar, bl.a. feber, stress eller en biverkan från ett läkemedel. Muntorrhet är den tredje vanligaste läkemedelsbiverkan. Muntorrhet kan även vara en följd av en sjukdom som diabetes, depression eller någon form av reumatism. Saliven är väldigt viktig för munhälsan då den sköljer munnen och hindrar syraangrepp på tänderna. T.ex. efter vi sköljer saliven bort matrester och bakterier som annars kan ge upphov till bland annat karies. Utöver det skyddar även saliven munnen från både svampinfektioner och bakterier. Saliven smörjer dessutom dina tänder och slemhinnor.

EKULF har tagit fram salivstimulerande pastiller som hjälper mot muntorrhet.

Pastillerna finns dessutom i 6 olika smaker för att ge mångfald!

Fuktisar är sockerfria sugtabletter som effektivt stimulerar salivproduktionen.


De aktiva ämnena är äppelsyra, natriumcitrat och dicalciumfosfat. Tillsammans med sötningsmedlen ökar de salivproduktionen och hjälper till att balansera pH-värdet i munnen. Tillsammans hjälper också ingredienserna till med att balansera pH-värdet i munnen. Som sötningsmedel används xylitol, sorbitol, isomalt och steviaglykosider. Tabletterna ger en frisk och behaglig känsla och används med fördel efter varje måltid eller vid behov.


Sugtabletterna levereras i en fräsch liten ask som är smidig att ha med sig överallt. Produkten är tillverkad i Sverige. En ask innehåller 30 tabletter och rekommenderad dosering är 12 tabletter per dag. EKULF Fuktisar används från 12 år och är medicinteknisk, klass 1 och CE-märkt.EKULF FUKTISAR LEMON 12x30st

Logga in i webbutiken för fler smaker


KAMPANJ
Beställ här

PRODUKTSTÄLL art. nr: 65108